Sosyal Medya

Dünya

Avrupa’ya dokunan çocuk

Onun hakkında tek bilinen 4 yaşında olduğu ve Halep’te yaralandığı. Son göründüğünde ailesi onu Makedonya’dan Almanya’ya götürmeye çalışıyordu. Avrupa’da birçok kişi, kurum ve gazete onu arıyor. Şimdiden tek başına, Avrupa’nın mülteci sorununa insanlık dışı bakışını değiştirebilecek bir simgeye dönüştü.



Tek bilinen 4 yaşında bir erkek çocuÄŸu olduÄŸu ve Halep’te evinin bahçesine düÅŸen bombayla yaralandığı. En son Makedonya’da görüntülendi. Ailesi onu Almanya’ya götürmeye çalışıyordu. Avrupa’dan birçok kurum, kiÅŸi ve gazeteci yardım etmek için ÅŸimdi onu arıyor. Åžimdiden, tek başına Avrupa’nın mülteci sorununa bakışını deÄŸiÅŸtirebilecek bir simgeye dönüÅŸtü.

Küçük çocuk, Pazar günü AFP tarafından Makedonya’nın Yunanistan sınırındaki Gevgelija kentinin tren istasyonunda görüntülendi. Hakkında bir bilgi edinilmemiÅŸti. ÇoÄŸu OrtadoÄŸu’dan, bir kısmı Afrika’dan gelmiÅŸ yüzlerce mülteci ile birlikte burada bekliyordu. Ona dair bilgileri, mültecilere yardım etmeye çalışan Legis isimli bir kuruluÅŸtan öÄŸrendik. Ailesi pek bir ÅŸey konuÅŸmak istememiÅŸ, isimlerini vermek istemediklerini, Suriye’nin Halep kentinden geldiklerini, çocuÄŸun evlerinin bahçesine isabet eden bir bombayla bu hale geldiÄŸini ve Almanya’ya gitmek istediklerini söylemiÅŸlerdi.

AB parlamenterleri bile çocuÄŸu arıyor

 

[FotoÄŸraf: AFP]
 

 

FotoÄŸrafının ve hakkındaki bilgi kırıntılarının ortaya çıkmasının ardından Avrupa’nın birçok yerinden kiÅŸi, kurum ve gazeteci ÅŸimdi ona ulaÅŸmaya çalışıyor. Ancak bu çabalar ÅŸimdiye kadar baÅŸarılı olamadı.  Politikacıların da ilgisini çeken çocuk, Avrupa’nın çoÄŸu zaman ilgisiz kaldığı mülteci sorununa dikkat çekmeyi baÅŸardı ÅŸimdiden. Hatta AB Parlamentosu’ndan bazı isimler de Legis ile iletiÅŸime geçerek onu nasıl bulabileceklerini soruyor.

KuruluÅŸ, çocuÄŸun Macaristan veya Sırbistan’da olabileceÄŸini ve onu görenlerin kendilerine haber vermesini istiyor. ÇocuÄŸun bulunması için Almanya’dan da yardım istiyorlar.

Gevgelija’dan yükselen çığlık

 

42 günlük oÄŸluyla Gevgelija tren istasyonunda bekleyen Suriyeli bir adam
[FotoÄŸraf: AFP]

 

Halepli küçük çocuk,  yüzlerce mülteci gibi Yunanistan tarafından Makedonya Gevgelija’a gönderildi. Buradan Sırbistan’a, oradan Macaristan’a ve ardından da Batı Avrupa’ya geçmeye çalışıyor. Mülteciler arasında ağır yaralılar, yaÅŸlılar ve yeni doÄŸmuÅŸ çocuklar da var. Sırp aktivistler ülkelerine girmeye baÅŸaran mültecilere yemek yardımı yapmaya çalışıyor. Macar Hükümeti ise çoÄŸu Suriyeli olan sığınmacılara yardım etmek yerine, onların ülkelerine girmemesi için ÅŸimdiden tedbir almaya baÅŸladı.

 

[FotoÄŸraf: AFP]
 

 

 

[FotoÄŸraf: AFP]
 

 

 

[FotoÄŸraf: AFP]
 

 

 

[FotoÄŸraf: AFP]
 

 

 

[FotoÄŸraf: AFP]
 

 

 

[FotoÄŸraf: AFP]
 

 

 

[FotoÄŸraf: AFP]
 

 

 

[FotoÄŸraf: AFP]
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.